Radyona Dinleyici
Radyonuzu kurdunuz ama dinleyiciniz mi yok?Sanal radyo sahiplerinin bu bir çoğu hatta diyebilirim ki %98'i bu sorunu yaşıyor. Peki dinleyiciyi nasıl çekerim bu sorunu nasıl çözerim diyorsanız hemen bir kaç şey önereyim.
Radyonuzun kodunu dağıtınEğer imkanınız varsa bir webmaster yada hiti yüksek bir hazır kod sitesinde radyonuzun kodunu yayınlayın ve başka sitelerde de dinlenebilmeyi sağlayın. Bu dediğimi güzel yapabilen radyo siteleri zaten dinleyicisini katlar epey artırır ancak playerına ve verdiği koda özen gösteren radyolar için söylüyorum çünkü site sahipleri genelde flash player ve düzenli hazırlanmış kodlar peşinde koşarlar.
Radyo tanıtım sayfalarına kaydolunRadyo tanıtımı yapan sayfalara güzel metinler hazırlayıp gönderin ve bu tür radyo forumlarında etkin olmaya çalışın ki uzun soluklu tanınmanızı sağlar. Radyo tanıtım sayfaları derken toplistleri söylemiyorum Forumumuzda da bulunan tarzda radyo tanıtım sayfalarına ekleyin.
Radyonuzun web sayfasına özen gösterinRadyonuzun web sayfasına gelen ziyaretçi için ilk 30 saniyede görsel zevk sunamazsanız içeriğinizin zenginliği ziyaretçi için pek önem arz etmeyecektir. Ziyaretçi ilk 30 saniye de -ilk saniyeler daha önemli- zihnine iyi izlenimi bırakan sayfaları gezmeyi severler. Tabi gezerkende bol içerik ve birbiriyle ilgili kitlelere hitap eden içerikler önemli. Radyo sayfanızda bir diğer konu ise dinleyiciyi sitenize bağlaya istek panellerinize önem verin. Tabi yapılan istekleri değerlendirmekte de hassas olmak gerek.
Sanırım bu tüyolar sizi çok önlere çıkarır! Bu yüzden diğer yolları anlatmayayım ama prfs. sanal radyo sahipleri için çok çeşitli yollarda yok değil.
Birde unutmadan radyo sayfalarına genel ilgi düşmüşken eğer özgüven yoksa hiç başlamayın